2666: Praha Odyssey - Křest knihy

Bigg Boss (Vladimir 518, Michal Škapa, Jan Kříbek) & LabyrintISBN 80-85935-82-1152 stran (233x168mm | česky/anglicky)Vychází: 22.11.2006Cena: 250,-

Po velkém boomu na konci 90. let prochází graffiti scéna v Praze zdánlivou krizí. Po dřívější konfrontační atmosféře nastoupila atmosféra volné zábavy a málokteří writers přemýšlejí o své skupině jako o gangu, o spreji jako o zbrani a o vlastním jméně jako o královské postavě. Pojem GRAFFITI je stále dokola vyprazdňován a následně zaplňován novými postoji a názory. Jestli se něco dá označit za důležité téma posledních let v rámci subkultury, je to ideový a zároveň formální konflikt mezi její konzervativní částí a skupinou stylově neortodoxních writers.

Vladimir 518: Smyslem tohoto sketchbooku není vytvoření další klasické obrazové databáze pro writery, nemá ani vysvětlovat, nebo přibližovat ostatním lidem graffiti jako takové. Jedná se o vizualizaci obsese, o níž sní drtivá většina writerů. Vybrali jsme sto autorů, zpracovali přes dva tisíce skic a kolážovým způsobem pokryli celou Prahu. Vítejte v bludišti.

22.11.2006 v 19h můžete zdarma navštívit křest knihy 2666: Praha Odyssey ve smíchovské Meet Factory. O zvukovou podmalbu se postarají djs Robot a Trafik.



PhatBeatz k tématu:

2666: Praha Odyssey (ukázky z knihy)

Odkazy:

2666: Praha Odyssey (pozvánka na křest)

Meet Factory, Ke sklárně 3213/15, Praha 5 - Smíchov (homepage)

Labyrint (nakladatelství)

Komentáře

hehe tak jsem si ten

hehe tak jsem si ten kolážní koláč objednal .. ty ukázky vypadají fakt slibně, graffiti se už nevěnuju , ale pořád fízluju každej tag ve městě .. :P

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML tagy: <a> <em> <strong>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování