Z tisku

px
28.10.2013 Z tisku pascal
Praha 4 má od 4. září 2013 další čtyři plochy pro legální graffiti, na kterých může komunita sprejerů volně tvořit, aniž by se dopouštěla trestného činu. Pokračuje tak v několikaletém boji proti hyzdícím malůvkám a tagům na zdech a domech.
px
7.7.2013 Z tisku pascal
Jediné místo v České republice, kde se před likvidací shromažďují nepotřebné staré lokomotivy a vagony, je prostor železničního depa v České Třebové. Na smrt jich tu čekají stovky.
px
6.7.2013 Z tisku pascal
První plochy vyhrazené žižkovskou radnicí pro legální graffiti začaly sloužit svým účelům. Šedivé betonové náspy po obou stranách Prokopovy ulice v druhé polovině června rozzářila barevná díla. Žižkovská radnice vytipovala pro legální graffiti tvorbu celkem sedm míst na území městské části. Tři...
px
21.5.2013 Z tisku pascal 応5
Pravděpodobně od května nabídne radnice Prahy 3 sprejerům plochy pro legální graffiti. Osm betonových stěn by v budoucnu na Žižkově mohly rozzářit výtvory autorů graffiti. Zlegalizováním ploch by se tak vedle estetického přínosu mohly snížit také náklady na čištění a opravy fasád domů, které stojí...
px
24.3.2013 Z tisku tatyana-syn
Mnichov má živou streetartovou scénu. Ta se však každému návštěvníkovi neukáže hned na potkání, ale vyžaduje, aby ji návštěvník objevoval. Podnikněte s námi procházku do míst s nejkrásnějšími a nejnápaditějšími graffiti v celém Mnichově.
px
17.11.2012 Z tisku pascal
V listopadovém čísle magazínu Českých Drah ČD PRO VÁS naleznete 4stránkový článek o graffiti Barevné podsvětí: Umění vs. zločin a rozhovor s matadorem české scény; Lukášem Kladívko.
px
29.9.2011 Z tisku ziff
"TOP jsou top, s nima se nechci srovnávat. KGS jsou zase nejstylovější. Pokud jde ale o to, kdo je nejvíc vidět v ulici, tak jsme vyhráli," říká Plebe. Dnes v noci budeme doprovázet BE - nyní nejaktivnější pražskou graffiti skupinu neboli crew.
px
29.9.2011 Z tisku ziff
Jihlavu předchází pověst jednoho z "nejpočmáranějších" měst v republice. A také města, jehož radnice bojuje proti writerům nevybíravími metodami, aniž by jim nabídla jedinou legální plochu. To zní přitažlivě. Nejde ale jen o populistickou bublinu?
px
29.9.2011 Z tisku ziff
Graffiti patřilo k vedlejším produktům revoluce. Stylizované nápisy na zdech přiblížily Prahu západu dříve než nové supermarkety a silnice. Policie zpočátku příliš často zasahovat neuměla nebo nechtěla. Příslovečné betonové džungle sídlišť tak vytvořily ideální prostor pro vznik místních "crew"....
px
15.9.2010 Z tisku tacud
Dříve si třicátníci hráli s hračkami svých dětí, dnes se zakládáním rodin otálejí, a proto jim nezbývá než pořídit si hračky vlastní -nedávno propadli mánii zvané vinyl toys či vinyláčci.
px
21.3.2010 Z tisku duke
Guestlist na Rádiu Wave byl tentokrát převážně o graffiti, respektive street artu. A to prostřednictvím rozhovoru s jedním z nejrespektovanějších umělců na tomto poli - Janem Kalábem, který tvoří pod pseudonymy Cakes a Point.
px
24.4.2009 Z tisku duke 応15
V Praze si jich může všimnout každý, kdo má trochu štěstí a otevřené oči. Výhodu mají řidiči, protože většina je jich kolem silnic. Bigboardy umístěné někdy i ve dvacetimetrové výšce 'pokropené' dávkami paintballových projektilů.
px
17.4.2009 Z tisku zerwox
Jan Kloss přináší v Revolver Revue reportáž o prvním pražském mezinárodním festivalu street artu a graffitti.
px
12.6.2008 Z tisku duke 応24
V metropoli se na půl hodiny objevila socha ze vzduchu. Stalo se to v posledních čtrnácti dnech už podruhé. Přestože šlo o poměrně krátkou dobu, kdo byl ve středu v pražských Dejvicích ve správný čas na správném místě, prostě ji nemohl přehlédnout. Má totiž patnáct metrů.
26.2.2008 Z tisku duke 応27
V časopise Cykloservis vyšel článek o graffiti podél cyklostezky na Barrandově. Jednu věc z článku bych rád podpořil a to uklízení po sobě. Vím že těch kontejnerů a popelnic u Barrandovské zóny moc neni (žádné), ale k autu bo k popelnicím u zastávky se to donést dá. Díky kluci
px
28.1.2008 Z tisku duke 応11
V minulém roce bylo v jihlavě zadrženo pár kluků za writeřinu. Kluci šli proti §257 a po svém zadržení byli určitě podle zákona potrestáni (pokuta, podmínka, veřejně prospěšné práce, …). Minulý týden na stránkách jihlavských listů ve svém blogu 1. náměstek primátora Jihlavy Radek Vovsík zveřejnil...
px
17.1.2008 Z tisku duke 応17
Když řeknete raperovi, že 'seká rýmy jak Baťa cvičky' budete blíž pravdě, než se na první pohled může zdát. V roce 1929 začal totiž Josef Mikulčák a jeho obuvnická firma vyrábět ve Zlíně cvičky pod názvem 'HIP-HOP', které v letech 1932-35 vyráběl i pro firmu Baťa.
px
9.10.2007 Z tisku ziff 応16
Na ulicích českých měst už dávno nejsou k vidění jenom zářící neony kadeřnictví, hospod a heren. Na zdech už nevisí jenom plakáty a billboardy. Snad na každém rohu dnes „září“ také různé nápisy, klikyháky, nálepky s podivnými obrázky, obtisky šablon, polystyrénové reliéfy a všelijaké jiné ozdoby....
px
22.6.2005 Z tisku tacud 応18
Antisprejerový program Prahy 6 'Stop Graffiti' - vyhodnocení II. etapy určené zejména soukromým majitelům nemovitostí po 3 letech působení. S vandalstvím v podobě graffiti se potýkají ve větší či menší míře téměř všechna města. Radnice se snaží tomuto problému čelit různě. Městská část Praha 6 se...
px
20.10.2004 Z tisku dari 応197
Že Hacka s Phatem poslední dobou protahují tiskem a komentují jejich desku Toxic Funk s nelichotivými texty směřovanými na některé "celebrity" všichni víme. My vám teď ale nabízíme jeden z nejaktuálnějších článků a to včetně vyjádření Super Crooo, aby nebylo vyjádření pouze jednostranné.
px
9.3.2004 Z tisku tacud 応3
Podoba pražského Palachova náměstí pořád ještě není definitivně vyřešena - architekti a urbanisté dlouhé roky přemýšlejí, jak prostor mezi budovami Vysoké školy uměleckoprůmyslové, filozofické fakulty a Rudolfina upravit tak, aby se v něm lidé cítili co nejpříjemněji.
6.2.2004 Z tisku tacud 応9
Dva Švýcaři, Jürg Lehni a Uli Franke, objíždějí od roku 2002 výstavy a happeningy se svým výtvorem, který dokáže přenést vektorovou grafiku z počítače na stěnu, plátno nebo papír. Projekt Hektor začal nenápadně, když Lehni uvažoval o vytvoření obřího souřadnicového zapisovače pro kreslení na...
px
27.1.2004 Z tisku tacud 応10
Stoupající obliba českého hip hopu znamená pro potravinářské, fastfoodové nebo oděvní firmy velkou výzvu.
px
26.1.2004 Z tisku tacud 応14
Výjimečně talentovaný textař a skladatel se představuje sólovým albem Teritorium 1.
px
20.1.2004 Z tisku tacud 応33
Městská policie má lepší vybavení, sprejeři se však nebojí.
px
15.1.2004 Z tisku ziff 応33
Útvar prevence Městské policie hlavního města Prahy se věnuje problematice graffiti jako jednomu ze závažných sociálně patologických jevů. pro žáky základních škol je určeno hned několik programů, další aktivitou je projekt "Účinně proti graffiti".
px
2.9.2003 Z tisku tacud 応7
Nizozemsko je první země, kde lze koupit marihuanu jako lék. Doktoři ji smí předepsat lidem s rakovinou, chronickou bolestí či HIV pozitivním, kteří trpí nechutenstvím. Pětigramová dávka přijde na 44 eur. Česko o podobném kroku neuvažuje a čeká na stanovisko OSN.
px
24.7.2003 Z tisku tacud 応29
Určitě Vás taky zajímá, kde se na nás všechny velký bratr kouká. Tak pozorně čtěte a zkuste přemýšlet nad tím, zda je normální být sledován téměř na každém kroku v jedné z městských částí Prahy. A dá se proti tomu vůbec něco dělat? A vadí to vlastně vůbec někomu? Diskuze je tu pro Vás. Ke...
px
30.5.2003 Z tisku dari 応28
Není tomu poprvé, co se zpráva o PSH objevila v tiskovinách, i tentokráte vám dávám možnost článek si přečíst, k němuž připojuji svou krátkou předmluvu a hodnocení Wladimira 518.
px
30.3.2003 Z tisku tacud 応17
Už několik dní probíhá vojenská operace USA a jejích spojenců proti režimu diktátora Saddáma Husajna. Kromě porušení mezinárodních pravidel, na obou stranách konfliktu je znepokojující i druh a síla propagandy jednotlivých států.
Syndikovat obsah